Menu

Kampverslag leefgroep 1 MFC Heynsdaele

zomervakantie 2018

Leefgroep 1 ging in de zomer op kamp naar de Ardennen. Benieuwd naar hun belevenissen?

Afgelopen vakantie gingen we op kamp naar de Ardennen. We verbleven in Rendeux en konden genieten van een prachtige, ruime locatie. Het weer was ons goedgezind. We zochten regelmatig verkoeling in het water. Gelukkig zijn er heel wat riviertjes te vinden in de Ardennen. We zorgden doorheen de week voor een groot aanbod van activiteiten zodat er voor ieder wat wils tussen zat. Een aanbod van zowel ontspanning als inspanning.

Enkele waaghalzen gingen op dinsdag naar het wildtrails basecamp. Ze konden hun klimkunsten bewijzen in de bergen. De immense deathride was de kers op de taart. Het was die dag snikheet, we denken zelfs dat we de 30 graden hebben bereikt. Even afkoelen en chillen nadien in het water was mooi meegenomen.

Ook een uitslaapdagje werd opgenomen in het geheel. Zowel begeleiding als jongens wisten dit wel te appreciëren. In de namiddag vertrokken we naar plopsa Coo. Daar konden de jongens zich uitleven op de attracties – en jawel – genieten van het vrouwelijk schoon. Per toeval was daar een groep meisjes uit de jeugdbeweging aanwezig die hun oog hebben laten vallen op enkele van onze jongens.  Dit gaf vonken, al werd het echte vuurwerk die avond afgelast omwille van de slechte weersvoorspellingen.

Op de voorlaatste dag gingen we op bezoek in het Safaripark. Deze uitstap viel wat in het water. Gelukkig was het zonnetje tegen de avond terug van de partij om ons te vergezellen bij een gezellige afsluitende bbq.

We konden het kamp niet beëindigen zonder eens te gaan karten. We hoeven waarschijnlijk niet te vertellen dat onze jongens weten waar de gaspedaal is. De uitleg werd in het Frans gegeven, maar wonderwel begreep iedereen wat er verwacht werd.