Menu

Kamp in Rochefort

Paasvakantie 2024

Tijdens de tweede week van de paasvakantie gingen zeven jongeren van groep 1 en B op kamp naar Rochefort, begeleid door de opvoeders Jérémy, Nigel, Stéphane en Lennert.

We startten ons verblijf met een energieke boswandeling onder het motto 'samen de natuur in'. Er ontstond een geweldige synergie tijdens het verstoppertje spelen, waarbij de jongeren de opvoeders overtuigend versloegen.

Op dag twee draaiden de rollen om. Terwijl Stéphane en Lennert onder elkaar de kartingkampioen bepaalden, versloegen de opvoeders de jongeren tijdens paintball. Iedereen deed enthousiast mee.

Vrije momenten vulden we met wandelingen, Pokémon Go en bosspelen, dankzij Lennert en Jérémy's ervaring in jeugdbewegingen. Voor rustige momenten was er Nigel, die in de tuin voetbalde.

Elke avond verraste sterrenchef Lennert ons met vernieuwende gerechten zoals tikka masala en een vegan schotel met parelcouscous, wat voor samenzijn en genieten zorgde.

Op de voorlaatste dag spotten we dieren in de Grotten van Han. Sommigen kozen voor de 7 kilometer wandelroute, anderen namen het treintje. Dit was een onvergetelijke ervaring, vooral met Lennert als gids.

We sloten af met vrije tijd in het prachtige Dinant, waar we picknickten, de geboorteplaats van Adolphe Sax bezochten en genoten van het uitzicht op de citadel.

Deze week vloog voorbij. We hebben nieuwe ervaringen opgedaan, dynamieken gesmeed en inzichten verkregen… To be continued!